För att ditt hår inte ska vara slitet, torrt och frissigt behöver du ta hand om det. Detsamma gäller med huden. Att ha bra hud- och hårvårdsprodukter som är anpassade efter ditt hår och din hud är viktigt. Om du letar efter riktigt bra hudprodukter ska du kolla in Elixir som har en produktserie med dokumenterad effekt mot hud som håller på att åldras och mot en del andra hudproblem. Filosofin bakom produkterna är att skydda en frisk hud och både försöka korrigera olika skador och förebygga framtida skador. En av de viktigaste sakerna med hudvård är att se till att huden får tillräckligt med fukt. Det är superviktigt för en smidig och len hud. Sedan är rengöring och solskyddsfaktor andra viktiga saker att tänka på. Du bör även anpassa både din hud- och hårvård efter vilken årstid det är. På vintern behöver både huden och håret mer fukt. Håret blir ofta statiskt och torrt när det är vinter.

Tvätta inte ditt hår för ofta

Oavsett vilken säsong det är ska du alltid välja produkter som passar ditt hår. Du kan alltid fråga din frisör om tips och råd. När du har rätt produkter till ditt hår kommer du märka skillnad. Försök att inte tvätta håret varje dag för om du gör det riskerar du att rubba balansen som finns i hudens fettproduktion. Talgkörtlarna som finns i hårbotten producerar fett för att smörja både håret och hårbotten och om du tvättar håret för ofta ökar produktionen av talg. Om du hittar en bra rutin för dina hårtvättar kommer det göra att talgproduktionen är i balans.

Försök minska slitaget på håret

När du ska borsta ditt hår ska du välja en borste eller kam som passar ditt hår. Om du har rakt hår passar en snäll borste som enkelt reder ut håret. Tänk på att inte borsta håret när det är blött. Håret går lättare sönder då. Om du ofta får statiskt och flygigt hår kan du använda en metallkam eller en naturborste. Undvik kammar och borstar som är av plast, det gör bara saken värre. Om du har långt hår ska du tänka på att använda håraccessoarer som inte sliter för mycket på håret och variera frisyren för att undvika alltför stort slitage på ett och samma ställe. Använd snoddar som inte har metallclips. När du använder plattången eller liknande ska du alltid använda produkter som skyddar håret mot den starka värmen. Om du känner att ditt hår börjar bli slitet är det bra att klippa det direkt. En kort frisyr behöver generellt klippas oftare än långt hår för att vara fin och hålla formen.