Att välja frisyr kan vara svårt, men de flesta brukar välja en frisyr som de tycker är snygg. Dock bör man ta stor hänsyn till vad man faktiskt passar i och vad som framhäver ansiktet på rätt sätt. Därför bör ansiktsformen få ha en del att säga till om vid valet av frisyr.

Ta reda på din ansiktsform

Om man aldrig har tänkt på vilken ansiktsform man har kan man ta reda på det med hjälp av olika mallar och mått. För att hitta bilder och mallar kan man bildsöka på ordet ”ansiktsform” på Google och då får man fram de olika ansiktsformerna. Ansiktsformerna man kan ha är bland annat:

  • Ovalt
  • Diamantformat
  • Hjärtformat
  • Runt
  • Fyrkantigt

Välj frisyr efter din unika ansiktsform

När du har tagit reda på din ansiktsform kan du därefter bildsöka på frisyrer för just din ansiktsform. Då kan du se om det är någon av dem du gillar lite extra mycket och sen kan du ta med dig den bilden till frisören nästa gång du ska dit. Att välja frisyr efter sin ansiktsform är ett bra sätt att framhäva sina ansiktsdrag på rätt sätt. Annars finns det risk för att man skaffar sig en frisyr som gör att man försämrar sitt utseende genom att framhäva fel saker. Nyckeln ligger i att få ansiktet att se så symmetriskt ut som möjligt. Ett ansikte som har en stor panna och liten haka bör därför ha en frisyr som framhäver hakan mer och pannan mindre.