Att förlora sitt hår kan vara både traumatiskt och jobbigt för självkänslan. Ofta förknippar vi till exempel ungdom med ett vackert hårsvall, något som kan göra att håravfall får en att känna sig gammal. Då kan det vara bra att veta att det finns hjälp att få.

Vanligt med håravfall

När man kommer upp i åren är det normalt att förlora en del hår, speciellt för män. Det händer dock att yngre personer och kvinnor också förlorar sitt hår. Oavsett ålder kan man emellertid vilja ha tillbaka sitt hår. Hos Nordic Hair Clinic kan du göra en hårtransplantation i Stockholm och få tillbaka det svall du än gång hade. Det är dock inte bara på huvudet man kan förlora hår. Kanske känner du dig missnöjd med din skäggväxt, eller så är ögonbrynen tunna. Då är det bra att veta att även det kan avhjälpas med en transplantation av hår.

Så går en hårtransplantation till

Känner du dig sugen på att göra en hårtransplantation? Då kan det vara bra att veta hur processen går till. Kort kan man säga att man flyttar hår från ett ställe på kroppen där man har rik hårväxt, till ett ställe där man vill ha mer hår. Var man tar håret ifrån varierar, men oftast brukar det vara från nacken. Det går dock att ta hår både från bröstet eller andra kroppsdelar, beroende på var man har rik hårväxt. Själva ingreppet görs ofta under lokalbedövning och efter operationen brukar man inte ha så mycket besvär. Vissa transplantationer kräver dock att man inte utsätter sig för fysisk ansträngning en tid efter operationen. Eftersom håret flyttas från ett ställe på kroppen där man oftast inte tappar hår tar det med sig sina genetiska egenskaper till den nya platsen. Man behöver därför inte vara rädd för att tappa det transplanterade håret. Det sitter oftast kvar livet ut, något som kan vara skönt att veta.

Vad en hårtransplantation kostar är svårt att säga eftersom det beror lite på vilken metod man använder sig av och hur stort område man vill transplantera in hår på.