Precis som det är viktigt att vi tar hand om huden, är det lika viktigt att vi tar hand om håret.

 

Men ofta kan hårvården glömmas bort och inte vara en stor prioritering för många. Detta kan bli problematisk då håret blir slitet och förstört om man inte tar hand om det.

Vi är idag väldigt duktiga med att använda bra hudvård såsom Verso super facial serum och många andra produkter för att hålla huden frisk och fräsch.

Tyvärr är vi däremot inte alltid lika duktiga på att ta hand om håret. Vi lägger tusentals med kronor på hudvården men hårvården glöms bort. Man köper istället billiga schampon från en vanlig matvarubutik och vill kanske inte spendera lika mycket pengar på håret som man gör med huden.

Detta är inte bra då håret också behöver bra produkter och mycket vård.

Håret utsätts för lika mycket påfrestningar som huden gör och många gånger även för mer slitage med hjälp av olika locktänger och värmeverktyg. Även solen, damm, partiklar och avgaser kan påverka hårets kvalitet.

Därför behöver även håret skyddas med hjälp av produkter!

Hårvårdsprodukter och rutiner

För att håret ska hålla sig så friskt som möjligt behöver man använda sig av olika produkter.

Håret behöver både skydd, vitaminer och mineraler för att man ska kunna undvika slitage så mycket som möjligt.

Håret utsätts för många påfrestningar som kan slita och förstöra kvalitén. Solen, damm, avgaser, plattänger, locktänger, borstning och mycket mer är de saker som kan påverka håret. För att skydda sig mot allt detta behöver man använda sig av stärkande schampo och balsam som innehåller bra ingredienser för att kunna ge håret de vitaminer som behövs.

Förutom detta behöver man också använda sig av hårmasker och inpackningar 1-2 gånger i veckan, precis som man gör med huden.

Masker och inpackningar är starkare än schampo och balsam och ger håret extra vitaminer och mineraler. Dessutom hjälper det till att reparera slitna toppar och annat slitage.

För det ultimata skyddet mot påfrestningar behöver man även använda sig av UV- och värmeskydd. Detta kommer att se till att vara som ett skydd på håret mot solens strålar och allt slitage som uppstår av att använda sig av värmeverktyg på håret!