Ditt hår förtjänar den allra bästa hårvården. Om du har rätt hårvård kommer ditt hår få näring, naturlig lyster och det skydd som behövs mot yttre påfrestningar. Vill du ha hårprodukter som håller måttet ska du kolla hos Lancome om de har några produkter som passar ditt hår. De har allt: stylingprodukter, återfuktande hårserum, värmeskyddande krämer och sprayer, hårinpackningar och såklart schampo och balsam.

Kom underfund med vilken typ av hår du har

Det bästa för din dagliga hårvårdsrutin är att du har ett återfuktande schampo, ett balsam som reder ut håret och ett hårserum som ger ditt hår de bästa förutsättningarna. Blir ditt hår frissigt och en matt mardröm efter dina frisörbesök, då har du nog fel hårprodukter till ditt hår. Det är nämligen superviktigt att du köper produkter efter just din hårtyp. Det finns många olika hårtyper och egentligen är ingens hår den andres likt men det finns kategorier och i kategorierna finns det undergrupper så det går att lokalisera vad du har för hårtyp. De fyra huvudkategorierna är rakt, vågigt, lockigt och krulligt. Genom att förstå vilken kategori du tillhör kan du få drömhåret. Därför är det värt att ta reda på vilken typ av hår du har. En huvudregel för att komma fram till vilken hårtyp du har är att utgå ifrån hårets struktur men också ta hänsyn till om du har färgat hår eller på något annat sätt behandlat hår. Om ditt hår är behandlat behövs mer fukt och näring.

Ett tillvägagångssätt du kan använda för att ta reda på din hårtyp är att klippa ett hårstrå från ditt huvud när det är nytvättat och låta det torka. Lägg det sedan på ett vitt papper, då ser du tydligt form och färg. Det finns också olika guider där du kan jämföra ditt hårstrå för att komma fram till om du har tunt, mittemellan eller tjockt hår. Du kan också fråga din frisör om hjälp.