Hår är så mycket mer än det vi har på huvudet. Som kvinna spenderar du säkert en stor del av tiden med att raka bort hår under armarna, benen och andra ställen på kroppen. Du kan även få hår på oönskade delar av kroppen på grund av hormonförändringar eller i samband med att du blir äldre. Om du vill slippa raka dig hela tiden kan du överväga en permanent hårborttagning med laser. Det kallas även för behandling med IPL.

Välj en klinik du känner dig trygg med

Det finns väldigt många kliniker i Sverige som genomför den här typen av behandling. Det viktigaste när du väljer en av dessa är att du känner dig trygg och vet att de är auktoriserade. Hos https://ak.se/ kan du boka in dig för en första konsultation för hårborttagning och eventuellt påbörja en behandling. De har lokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö samt flera andra platser i Sverige. De har väl dokumenterad erfarenhet så du vet att du är i goda händer.

Ger dig ett långvarigt resultat

Det finns väldigt många metoder du kan utnyttja om du vill ta bort oönskat hår. Några av de vanligaste är rakning, epilator eller vaxning. Problemet med dessa är att huden blir väldigt irriterad och att det ger ett väldigt kortvarigt resultat. Om du rakar dig får du vanligtvis göra det ett par gånger i veckan om du vill bibehålla ett gott resultat. Dessutom måste du skydda dig med rakkräm så din hud inte blir irriterad. Om du istället använder IPL eller laser får du ett långvarigt resultat som går på djupet på ett helt annat sätt. Även om det är dyrare kommer det alltså löna sig i längden.

Går även att göra själv hemma

Även om det är vanligast att göra IPL på salong så går det även att göra hemma. Flera tillverkare som Philips och Braun tillverkar sina egna IPL-modeller med samma laserteknik som på en salong. De ser i mångt och mycket ut som en epilator men är betydligt mer avancerade. Dessa använder du för att bränna bort håret på sektioner som armar och ben. De är ganska dyra i inköp men kan också vara ett alternativ om du letar efter en mer permanent metod för hårborttagning. Var beredd på att det kan svida till när du använder dem, speciellt om du inte är van sedan tidigare. De har dock visat sig vara väldigt effektiva när det kommer till hårborttagning på vissa delar av kroppen.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det finns flera metoder utöver de klassiska som vaxning och rakning. Dock är de ofta dyrare så det är bara du själv som kan avgöra om det är värt det eller inte.