Från starten hos mänskligheten hade håret en helt annan funktion mot vad det har i dag. Då hade alla mänskliga varelser mycket tjock hårbeklädnad över hela kroppen. Detta i syfte att skydda mot kyla då det ej fanns kläder. Idag har vårt hår en helt annan betydelse och det är precis lika viktigt för oss som för våra förfäder men ur ett helt annat perspektiv.

Det finns hår av alla de slag och frisörer är de som kan hår bäst. De har oftast en gedigen utbildning och många förkovrar sig i yrket med kurser av olika slag. Håret växer normalt cirka en centimeter i månaden och är det en kort frisyr som vi vill hålla formen på så behövs en klippning med jämna mellanrum. Frisörer är också bäst på att veta vilka hårvårdsprodukter som passar kundernas hår bäst.

Att förbättra utseendet på olika plan

Det finns många sätt att förbättra sitt utseende på. Hos citadellkliniken.com finns en stor och gedigen skara i personalgruppen som tar hand om den som vill förbättra sitt utseende på något sätt. De är var och en specialister på sitt område och tillsammans med kollegorna gör de ett fantastiskt jobb. Allt för att kunden ska bli väl omhändertagen och i slutändan nöjd med sitt förbättrade utseende.

Kroppen är en finurlig manick. Den ger först och främst våra inre organ näring. De är viktigast för att vi ska överleva vid exempelvis olika sjukdomstillstånd. Idag är det många som ändrar levnadsvanor för att må bättre. Mår insidan bra så syns det även på håret.

Att dessutom vårda håret med ett bra schampo och lämpligt balsam förhöjer både kvalitet och utseende på håret.

Som regel är bra att komma ihåg att använda proffsiga produkter då de för det första är snällare mot håret och dessutom är väldigt dryga. Proffsiga schampon exempelvis, är gjorda på snällare ämnen och har väldigt lite vatten i sig. Det gör att det behövs en mindre mängd vid hårtvätt. Naturligtvis behövs en något större mängd schampo och balsam om håret är längre, men det lönar sig alltid i slutändan att använda sig av riktigt bra produkter för att ge håret den bästa omsorgen.

Det går också att förbättra sitt utseende med en ny frisyr som är skapad av en duktig frisör. Tala om för frisören om det är någon särskild frisyr som är i tanken vid besöket på salongen. Frisörer har ett stort estetiskt öga för vad som passar hår och ansiktsform och vet också vad som passar livsstilen kunden har. Kommunikation med kunderna är viktigt för alla frisörer. De vill göra ett så bra jobb som möjligt. Alla vill bli nöjda. Både den som får en ny frisyr och frisören som ser till att den till sist är där. Så berätta för frisören hur tankarna runt den nya frisyren går. Hur mycket jobb det finns tid att lägga på håret, vilka produkter som används och hur livspusslet i stort ser ut. Tala om hur känslan är när frisören föreslår att klippa lite respektive mycket och att eventuellt ändra färg på olika partier av frisyren.

Den nya frisyren blir då ett nöje att ta hand om med rätt produkter som vårdar respektive formar och gör att hela du glänser än mer.